Welkom


Zowel op het toneel, in het onderwijs als in het bedrijfsleven help ik mensen hun verhaal te vertellen. Mijn inzichten en ervaringen uit de kunst en theaterpraktijk zet ik om in trainingen voor deze doelgroepen.

*Regisseur voor theater en cabaret - *Trainer in de communicatie en presentatie. -*Docent spel en bewegingstheater (mime)

 

CV bekijken of vind mij op Linkedin.

CIMG2801.jpg 80
CIMG2809.jpg 80
IMG_0041.jpg 80
IMG_0817.jpg 80
IMG_0818 (1).jpg 80
IMG_0819.jpg 80
IMG_0862.jpg 80
IMG_1705.jpg 80
IMG_1890.jpg 80
IMG_1891.jpg 80
IMG_1941.jpg 80
IMG_2055.jpg 80
IMG_2180.jpg 80
IMG_2185.jpg 80
IMG_2187.jpg 80
IMG_2194.jpg 80
IMG_4331.jpg 80
IMG_5266.jpg 80
IMG_5268.jpg 80
IMG_5271.jpg 80

Theaterlessen

De mimetechniek is de basis van mijn werk  in het theater.

Deze bewegingstraining ondersteunt en vergroot de zeggingskracht van de acteur en cabaretier. Door te spelen en te onderzoeken vanuit beweging en articulatie ontstaat er een grotere vaardigheid en fysiek bewustzijn op de theatervloer. Met deze trainingen help ik mensen om meer ruimte in te nemen op het toneel. Mijn lessen componeer ik vanuit de principes van de mimetechniek van zowel Etienne Decroux en Jacques Lecoq, de grondleggers van de moderne mime.

Sinds 2004 geef ik wekelijks trainingen aan de Koningstheateracademie  Hiernaast een aantal impressies van lessen


Docent theater en mime

Hieronder een impressie de Koningstheateracademie in februari 2017 tijdens een meeloopdag.

Workshops op maat

Workshops op maat voor scholen, bedrijven, instellingen en evenementen.

Denk daarbij aan theatraal kick off van een nieuw project of een groot theaterproject waarbij de hele school meedoet. Mijn ervaring als theatermaker en trainer in de communicatie zet ik in bij het ontwikkelen van de workshop. Hieronder een basisschool project uit 2010

trainer

Voor instellingen en bedrijven ontwerp ik in samenspraak met de opdrachtgever trainingen op het gebied van communicatie, presentatie en veranderingsmanagement.
Trainingen maakte ik o.a. in samenwerking met Hogeschool Windesheim, Happy Goose en Werk is Theater.
Op de pagina's hiernaast een overzicht van verschillende producten Presentatie

Met veel gemak voor een groep staan en jezelf presenteren.

Met technieken uit het theater help ik je overtuigender en vrijer te presenteren. We werken aan het gebruik van je stem, je houding en werken praktisch, dat wil zeggen, veel doen! 

De ene verteller fascineert direct, vanaf de eerste stap en het eerste woord maar een andere heeft er meer tijd en moeite voor nodig. Veel mensen denken dat inspirerend presenteren voorbehouden is aan een select groepje mensen met charismatische gaven. Een verhaal levendig en vanaf het eerste moment boeiend over het voetlicht brengen, hoe doe je dat?  Hoe creëer je een  wisselwerking met luisteraars en hoe kan je ook nog het liefst vertellen zonder plankenkoorts? Heb jij daar invloed op, hoe pak je dat aan? Acteurs en cabaretiers lijken dat met gemak te doen. Maar is dat zo? Alle professionals repeteren met een regisseur. Dus een verhaal vertellen is iets dat te leren valt.

In deze workshop trainen we de vaardigheden van het vertellen met zowel bestaande als persoonlijke verhalen. Welke uitdagingen bieden theatertechnieken om de vertelkunst te verrijken? Het ruimtegebruik, de presentie van de verteller en het uitspelen van een situatie. 

Hoe klinkt het? Hoe ziet het eruit? Wat is de beste volgorde, hoe is de spanningsopbouw? Werken aan ritme, klank, articulatie en beweging. In deze workshop wordt je ook begeleid om je eigen verhaal te gaan maken door het te gaan schrijven en vertellen. Een overtuigende inhoud heeft een sterke vorm nodig. Een goed verhaal opent deuren.
Communicatie training

Communicatietraining, in vele werksituaties, of het nu gaat om vergaderingen, overleggen, onderhandelingen of conflicten.

Bewust worden van hoe je zelf overkomt en werken aan verbetering daarvan.

Persoonsgerichte begeleiding dus de individuele situatie en gedrag staan centraal

 Leer effectiever te communiceren

 Kom geloofwaardiger over

 Word bewust hoe je op anderen overkomt

 Leer zelfkennis te gebruiken in je communicatievaardigheden

 

Lichaamstaal

Lichaamstaal.

Men denkt vaak dat uitstraling een statisch gegeven is; een kwestie van ‘je hebt het of je hebt het niet’. In werkelijkheid is het veelal een kwestie van non-verbale communicatie. Door training worden begrippen als ‘uitstraling’ en ‘overtuigingskracht’ concreet, tastbaar en bovenal bereikbaar..

Non-verbale communicatie vertaalt onze oprechte emoties en attitude naar zichtbare fysieke signalen. Wanneer je deze signalen herkent en juist kan interpreteren, kan je gesprekspartners lezen als een open boek en gedrag voorspellen, – dat is in elk vakgebied van onschatbare waarde. Door meer inzicht te krijgen in wat er in je gesprekspartner omgaat, heb je meer grip op de conversatie en de uitkomst ervan.

In mijn jeugd heb ik veel gestotterd en ik weet als geen ander hoe lastig het is om gemakkelijk en als vanzelf te praten. Door deze hindernis ontwikkelde ik een voorkeur voor sterke expressie zonder woorden. Mijn keuze om de mime opleiding aan de theaterschool Amsterdam te gaan volgen is in deze dan ok een logische stap geweest. regie

Cabaretregie 

Ik ondersteun degene met wie ik werk in het helder krijgen van de inhoud en het spel van de voorstelling.Vanaf het concept naar de mis en scene.

De laatste jaren werkte ik onder anderen aan de avondvullende regie van Kirsten van Teijn, Emiel van der Logt en Marco Lopes. Daarvoor werkte ik o.a met Louise Korthals, Paulien Cornelisse en Patrick Nederkoorn. 

Voor het Cabaretfestival Cameretten ben ik een van de drie regisseurs voor de halve finalisten en op de Koningstheateracademie begeleid in de studenten in het maken van hun presentaties. 

Onder ervaringen  vind je enkele referenties van degene met wie ik gewerkt heb


Auditie begeleiding

Cabaret.
Voor coaching en regie van je materiaal voor een cabaretfestival.  Bijvoorbeeld Cabaretfestival Cameretten, het Leids cabaretfestival of het AKF het Amsterdams Kleinkunstfestival.

Toneel: 
Regie en ondersteuning voor het spelen van je monoloog of solo. Voorbereiding op een auditie voor toneelschool


ervaringen

Theaterregie

Voor Koningsdag 2017 in Tilburg heb ik de organisatie en de regie gevoerd voor de Regioparade. Hier presenteerde alle omliggende gemeentes zich op theatrale wijze in een gezamenlijke voorstelling. 

Emiel van der Logt

Annelies heeft samen met mij van mijn losse stand-up grappen een complete voorstelling weten te maken die staat als een huis. Niet alleen is het heel prettig samen werken en sparren, ik heb heel veel van haar geleerd op het gebied van acteren, timing en vooral mijn mond houden. Ik ben heel tevreden met het eindresultaat en ga zeker met haar samenwerken voor mijn volgende voorstelling! Ik raad haar iedereen aan. Nou niet iedereen, want dan heeft ze geen tijd meer voor mij.

Boesjans

Het regisseren van comedy.!

 Hieronder  impressie van Boesjans I in het Compagnietheater in Amsterdam. Negen jonge schrijvers en acteurs maken comedy. 

 Voor Boesjans I t/m IV deed ik de spelregie en eindregie.

Kirsten van Teijn

Voor Kirsten deed ik de regie van 'Heiloos' (2015) en 'Zalf' (2016)
 

Marco Lopes

 

Contact

U kunt mij bereiken via telefoonnummer 06 - 417 807 46 of per e-mail op info@anneliesherfst.nl